roses-821705_960_720

 

Morsdag är inte en dag fylld med kärlek för alla. För dom som levt ett liv utan att ha sin mamma närvarande blir denna dag fylld med ensamma tankar, otillräcklighet och ilska. För varför fanns hon inte där för mig när jag behövde henne som mest?

”Grattis på morsdag världens bästa mamma”. Att läsa den texten på folks bilder idag får mig att känna så blandade känslor. Jag blir glad för deras skull, samtidigt som det gör så jävla ont. För jag har ingen mamma att gratta. Ingen mamma att tacka för allt hon gjort för mig. Morsdag är en av de jobbigaste dagarna på året, tillsammans med ens födelsedag, julafton och de gångerna man lyckas med något. För hon finns inte där som alla andras mammor. Jag får ingen klapp på axeln, inget samtal där hon sjunger ”Ja må hon leva”.

Det är SÅ många gånger jag hulkgråtit mig igenom en film där en mamma är närvarande. Eller gråtit till att kompisars mammor hämtat dem ifrån träningen. För många kanske det är en självklarhet att bli hämtad, men jag får vara glad om jag ens får ett samtal av min mamma någon gång på året där hon faktiskt är intresserad av mig och mitt liv. Hur jag har de, där inte allting handlar om henne. För jag har aldrig haft det så, så som det ska vara. Jag har inte fått den självklara kärleken ifrån min mamma och därför har jag ingen kärlek att ge idag på Morsdag. Utan det enda jag känner är en överjävligt besvikelse och otillräcklighet.

Så till alla er som har en mamma, krama om henne ifrån mig idag. Tacka henne för alla gånger hon ens frågat hur din dag har varit, för alla barn får inte den omtanken. 

Text: Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s