xFeeling-charts-01.jpg.pagespeed.ic.ULWZo0Rciw

 

Min allra största dröm är att en dag få stå på scenen mitt framför massa olika personer och berätta hur det är att leva upp med alkohol, bråk och människor som sviker en på olika sätt. Jag tänker uppfylla den drömmen för jag vet att jag kan om jag bara vill, allt går om man bara vill och det är aldrig försent.

Känslor är något som både kan vara härligt men även jobbigt och det är oftast något man inte kan kontrollera eller styra över. Ju äldre jag har blivit desto mer har jag lärt mig hur andra fungerar, men framförallt hur jag fungerar och det är något jag har fått jobba mycket med.

Jag är född med en extra känslighet och jag känner allting så himla mycket starkare; både glädjen, sorgen och ilskan, och det ställer ibland till problem. Min impuls gör att om jag får en känsla eller tanke så gör jag den för att jag just i stunden känner så. Senare kommer jag på att det inte var så bra och jag ångrar mig.

Mycket handlar nog också om att jag vill bli sedd, för det har jag aldrig blivit under mina 18 år.

Jag har funderat mycket på varför mina känslor svänger så mycket men när jag fick diagnosen borderline lättnade väldigt mycket för mig och gav en förklaring till mitt agerande. Mitt självförtroende är på botten och jag tar väldigt många saker personligt. Jag har svårt att släppa in någon i mitt liv för jag är så rädd för att bli lämnad.

Känslan av att hela tiden under sin barndom bli sviken av dom som ska vara ens föräldrar, hur ska man då kunna lära sig och lita på andra när ens föräldrar sviker?

Jag är inte glad över det som hänt mig, men jag tror inte jag hade varit samma person utan min upplevelse. Tänk dig att du känner alla känslor dubbelt, du tar allting personligt för att ditt självförtroende är så förstört på grund av allt du upplevt.

Jag vill ändå förmedla att inget är försent och att det går att må bättre, du är aldrig någonsin ensam och det finns rätt hjälp och få!​

Text: Marie

2 reaktioner till “Känslor!

  1. Starkt! Växte upp med min pappa i fängelse, är nu 36 år. Som du så tar jag också mycket personligt, för varje år som går blir man starkare. I arbetslivet har det varit en styrka för mig då jag vill göra mitt bästa, då man varit rädd för att göra fel. Men med tiden så har jag förstått att det är helt ok att göra fel och det är oftast så man lär sig och kommer vidare och utvecklas.

    Styrkan har du, det har du bevisat, vilka orkar ta sig igenom ett helvete? Du har redan tagit dig igenom det värsta.

    Ta världen med storm, jag kommer och tittar när du står på scenen.

    John Dahl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s